1 op 13, do the math

Metallica

Afgelopen maandag cultuurdebat in Theater Dakota. Weinig erbij voor cultuur van de VVD. Omdat mevrouw Regts het naar eigen zeggen zelf niet nodig heeft met/voor haar eigen online gallerie? Bah, flauw van me. In ieder geval moeten Welzijn & Onderwijs bijdragen. Dát zijn vetpotten, inderdaad.
GL riep als ervaringsdeskundige op om niet alleen voorwaardenscheppend te zijn maar makers beter te belonen dan nu vaak het geval is. Onderschreven door PVDD, PVDA en D66 maar Birgül Özmen wordt vaker op pad gestuurd voor een boodschap die ze daarna niet af mag rekenen van de fractie.
CDA steunt cultuureducatie en de top, alles ertussenin moet zichzelf redden, behalve als het muziek maakt. Hell yeah!
En de PVV gaat voor eigen broek, eigen volk en eigen cultuur en voegt in één adem Metallica toe aan de Nederlandse canon. Yilmaz van Nida groeide in z’n rol en Wijsmuller slalomde behendig langs alle obstakels met een paar beproefde mantra’s. Als oud kraker heeft hij meer met infrastructuur dan met mensen en tradities zijn er om om zeep gebracht te worden, de stad is immers ‘in verandering’.

De gespreksleider deed het beter dan de meeste kandidaten, en ik moest denken aan de keer dat ik m’n solo speelde voor een bijna vol Dakota: vergeleken met politici lopen artiesten 1 op 13.
Do the math.

Foto By Tony (Flickr: Metallica_46) [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *