Mitmachen of optiefen?

, ,
Wijsmuller onthult klimaatactie De Appel, foto Serge Lichtenberg

tweetVanochtend zie ik een re-tweet van de Haagse Stadspartij en onwillekeurig denk ik aan die andere keer dat ik Joris Wijsmuller een klimaatactie heb zien steunen. Dat was bij De Appel. Nauwelijks anderhalf jaar later sloot hij de tent met een godsvermogen aan nauwelijks gebruikte zonnepanelen op het dak.

Gelukkig hebben we de beelden nog.

Ik weet wel dat je niet om moet kijken en dat doe ik ook zo weinig mogelijk, maar de hoofdrolspelers lopen nog rond en doen hun dingen.
Wat stelt het voor?

Het blijft onbegrijpelijk dat een geliefd gezelschap, aanvankelijk uitgenodigd tot fusie in/met het Nationale Theater, na weigering middels een ongekend hard advies -zeg maar lasterlijk- uit de ring is gemept.

Mitmachen of optiefen?”

Het is de enige logische verklaring. Ook voor de onnavolgbare draai van D66: eerst in alle toonaarden toeteren ons te steunen en zichzelf vervolgens met een zelfmoord-strategie buitenspel zetten. De zitting waarin Birgül Özmen door collega’s en wethouder letterlijk werd weggelachen, vergeet ik niet meer. Nooit heb ik iemand op het toneel, mezelf incluis, zo af zien gaan.

Dit was “Andere tijden”, terug tot de onze: verkiezingen.

Foto: Serge Lichtenberg

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *