Shinen…

Interieur grote zaal KS Den Haag

Het was voor het eerst in een jaar dat ik me buiten waagde, t.z.t. tussen de kunst-bestuurders in Den Haag. Een oriënterende avond: wat is er goed gegaan, waarmee willen we verder en wat moet anders? Een prikkelende bijeenkomst ondanks de bekende verzoeknummers: kunsteducatie, diversiteit, talentontwikkeling.

Ik kwam aan tafel bij een groepje dat het vertrouwen uitsprak dat de problematiek van diversiteit* vanzelf op zal lossen, daar hoeft geen aandacht of geld meer naartoe.

Simon van Driel

Minstens één iemand was het daar niet mee eens: drs. Simon van Driel, oud-senator en zakelijk directeur van de Koninklijke Schouwburg. Hij wist me te vertellen dat er een prijswinnende zwarte actrice aan zijn club verbonden is die daarvóór nauwelijks aan de bak kwam, een belangrijk rolmodel op de-lange-weg-nog-te-gaan! Dat nog niet zó lang geleden o.a. Meral Polat bij het NT heeft geschitterd, Romana Vrede al bijna 20 jaar aan de weg timmert en Werner Kolf en Saman Amini ook aan het HNT verbonden zijn, doet er niet toe, weet-ie niet of realiseert-ie zich niet. Simon wil shinen, door geen kennis gehinderd, met het aplomb van iemand die te lang niet is tegengesproken.
Ik blijf weer een jaartje binnen.

* Diversiteitsbeleid is een hol modewoord om subsidiepotten open te breken
(Trouw 16-11-2017)

Foto Koninklijke Schouwburg: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Foto Simon van Driel: Hans Kouwenhoven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *